Filmski jubilej bo v vsakem primeru; sodelujte pri pisanju enostavnih receptov

Premiera filma leta 2019.

Mineva 10 let od izgradnje vodovoda do zaselka Hudi kot v Zadlogu. Slednji je bil navdih za prvi film zadloške filmske ekipe, odgovor na vprašanje, kje so dobili navdih za letošnji dokumentarni film o Covidu na podeželju, pa je enostaven: »Zato, ker se o epidemiji na podeželju nikjer ne govori,« pravijo ustvarjalci. Film, ki ga podpira Zavod za izobraževanje UMMI iz Kopra, je v fazi montaže, premiero načrtujejo poleti, jubilej pa bodo s kulturo in športom začeli praznovati že prej.

Na anketnem srečanju mladih filmarjev so izbrali dogodke, ki jih bodo za širšo javnost pripravili v tem letu.

Spomladi bodo posadili »filmsko drevo,« v črnovrškem parku pa bodo poleti pripravili filmsko foto razstavo. Planirajo postaviti klopco za počitek na poti proti Špičastemu vrhu in realizirati akcijo 10 vrhov v 10-ih dneh. V tej akciji bodo lahko zainteresirani bralci zbirali žige ali podpise na priložnostnem kartončku. Športna akcija bo tudi 10 kilometrov po Zadlogu. Kako jih boste premagali – s hojo ali tekom pa boste izbrali sami. Tudi za dodatno motivacijo bodo poskrbeli.

Glavni večer jubilejnega leta bo premiera dokumentarnega filma. Kot pravijo ustvarjalci, še ne vedo, kako točno bo večer potekal, a zagotavljajo, da bo nenavadno. Ob premieri bodo izdali tudi zbornik, ki bo vseboval vsebino vseh filmov in zabeležil občutja ustvarjalcev. Da pa bo zbornik zares uporaben, bo vseboval prilogo z naslovom, ki pove vse: Kuharska knjiga za manj spretne. Tudi vi lahko svoj enostaven recept zapišete že danes. Obrazec najdete tukaj (klik)  in fb strani KUD Sloge.

Vse dogodke bodo pripravili v skladu s aktualnimi smernicami NIJZ, na korono pa se tako kot lani, tudi letos ne bodo izgovarjali, saj so mnenja, da se vse da, če se zares hoče.