Video, foto: Obeležili dve pomembni obletnici

Poln park nastopajočih in gledalcev. Foto: ŠH

V nedeljo 20. junija je tudi Črni Vrh nad Idrijo izvedel pevsko prireditev v čast 30. letnice Slovenije in hkrati 52. revijo Primorska poje. Na njej so sodelovali trije domači odrasli pevski zbori, ki so prepevali vsak po tri pesmi, večino od njih domoljubne.

Kot prvi je zapel Ženski pevski zbor Ivan Rijavec pod vodstvom Katje Bajec Felc, pod njenim vodstvom je nadaljeval tudi Mešani pevski zbor dr. Frančišek Lampe, zaključek prireditve pa je oblikoval Moški pevski zbor Pobje, ki jih vodi Veronika Škedelj. Slavnostni nagovor je opravil Alojz Rupnik, čebelar in predsednik KS Črni Vrh v času osamosvojitve. Spomnil je na eksplozijo v kasarnah in na strah pred neznano prihodnostjo: »V naši domovini smo zaživeli novo življenje, z velikim upanjem. A danes, v dobi kapitalizma, žal obstaja vedno večja razlika med družbenimi sloji,« je razočarano dejal Rupnik. Ne glede na to pa je svoj govor zakjučil z bodrilnim sporočilom.

Njegova naloga po koncu nagovora je bila skupaj z obema zborovodkinjama še posaditev lipe, ki je na tem mestu od leta 1991 že rasla, a se je z leti posušila. Prireditev sta s prisrčnimi nagovori vodila Neža Rudolf in Lovrenc Habe, ki bil hkrati tudi koordinator prireditve, skupaj s tehničnim vodjem in predsednikom KUD Sloga Štefanom Habetom.

Urška Testen

Lipo so posadili: Veronika Škedelj, Alojz Rupnik in Katja Bajec Felc.