Prvič v Črnem Vrhu: turnir v namiznem hokeju! Vabljene vse generacije in tisti, ki prvič slišite zanj

KUD Sloga Črni Vrh in Namiznohokejska zveza Slovenije vabita na turnir v namiznem hokeju: Črni Vrh Open 2021.
Tekmovanje, na katerega so še posebej vabljeni tisti, ki se s to igro srečajo prvič, bo v domu krajanov v Črnem Vrhu nad Idrijo v soboto, 4. septembra 2021. 

Gre za prvi turnir v seriji za Slovenski pokal v namiznem hokeju v sezoni 2021/22!
Prijava na turnir na https://nhzs.si/

Prihod tekmovalcev od 14.30 – 14.40
Začetek turnirja ob 15.00
Predviden konec finalnih skupin ob 17.30
Predviden konec turnirja ob 19.00

Prispevek za štartnino: 3€ (juniorji, dekleta in novinci 2€)
Najboljši bodo nagrajeni z medaljami.
Možnost večerje (pašta) ob 19.00 (2€)

POMEMBNO: Nujno upoštevanje varnostnih ukrepov

Ob 20.00 ste vabljeni na ponovitev jubilejnega večera domačega filma – ogled dokumentarnega filma o covidu na podeželju. Napovednik najdete tukaj. 

Namizni hokej.

Namizni hokej je zanimiva igra, ki se je skozi leta preoblikovala v pravi šport. Stvar je podobna namiznemu nogometu, za igro, ki po pravilih traja 5 minut, sta potrebna dva igralca, vsak na svoji strani uporablja 6 ročk (6 hokejistov). Hokejski model »Play Off« švedskega proizvajalca Stiga je dolg približno en meter, širok malo več kot pol metra, postavimo pa ga na približno 70-80 cm visoko mizo. Lahko ga imamo v sobi, garaži, čisto enostavno pa ga lahko zložimo v škatlo ter ga prenašamo naokoli, tudi v avtomobilu. Toda kaj je tisto, kar naredi namizni hokej še bolj zanimiv od nogometa? Odgovor je tak, da tu vsak igralec sam drži dve ročici, ki ju lahko poljubno potiska naprej in nazaj, hkrati pa lahko igralca obrača še okoli svoje osi, si pak med seboj podaja ter prek različnih položajev in kombinacij strelja na gol. Seveda nekateri takoj na začetku obupajo, a igra po nekaj uricah igranja dobi nove razsežnosti, saj se ročk navadiš takoj in igra s postopnim poznavanjem novih akcij preraste v čisti užitek. Kako pa se je vse skupaj začelo? S klikom na spodnjo povezavo si preberite nekaj zanimivih zadev o zgodovini namiznega hokeja.

Še več o namiznem hokeju si lahko preberete tukaj.