Na Območni reviji pevskih zborov v Idriji nastopilo 6 zborov, od tega trije iz Črnega Vrha

Ženski pevski zbor.

Idrijska izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti je tudi letos organizirala Območno revijo odraslih pevskih zborov Idrijske in Cerkljanske. Na njej je letos nastopilo šest pevskih sestavov, poroča Idrija.com. Na prireditvi je bilo preko 90 črnovrških pevcev.

Revija je namenjena predstavitvi odraslih pevskih vokalnih skupin in pevskih zborov, ki delujejo v obeh občinah. Na letošnjo revijo se je prijavilo sedem zborov, potekala pa je v soboto, 4. marca v Osnovni šoli Idrija. Kot je v imenu organizatorja v sporočilu za javnost zapisal Rado Božič, je na letošnji reviji nastopilo šest zborov, pevke Ženskega pevskega zbora Cerklanke pa so zaradi bolezni nastop morale žal odpovedati. Na reviji so se tako predstavili Ženski pevski zbor Ivan Rijavec Črni Vrh nad Idrijo, ki ga vodi Katja Bajec Felc, Župnijski zbor svetega Urbana Godovič pod vodstvom Damjane Vončina, Moški pevski zbor Pobje, ki ga vodi Veronika Škedelj, Ženski pevski zbor Tice Spodnja Idrija pod vodstvom Nataše Contaldo, Mešani pevski zbor dr. Frančišek Lampe Črni Vrh nad Idrijo z zborovodjo Katjo Bajec Felc ter Vokalna skupina Radost Godovič pod umetniškim vodstvom Damjane Vončina, še poroča Idrija.com.

MoPZ Pobje. Fotografija: Robert_Zabukovec

Revije vselej spremlja strokovni spremljevalec, ki po nastopu z zborovodji opravi razgovore, komentira nastope zborov in jim svetuje za nadaljnje delo. Letošnji strokovni spremljevalec je bil glasbeni pedagog in zborovodja Matej Penko, ki bo zasedbe glede na kakovost izvedbe razvrstil na tri nivoje – območni, regijski in državni, zaključujejo zapis na portalu Idrija.com.

Foto: Rado Božič  (mešani in ženski zbor) in Robert Zabukovec (Pobje)