KOMIKI NAVDUŠILI V ČRNEM VRHU

Stand up-i.

standupZnan televizijski obraz in zabavljač na številnih priložnostnih prireditvah, Tin Vodopivec, je prišel 23. oktobra nasmejat občinstvo v Črni Vrh. Z njim sta prišla še doktor matematike in komik ob enem Uroš Kuzman in študent, iz katerega menda še nekaj bo, Rok Škrlep.

Črnovrško občinstvo je Tin Vodopivec hitro »kupil«. Ko je prišel na dvoranski oder, se je začel spraševat, kje je Idrija? »Glede na to, da sem prišel v Črni Vrh nad Idrijo mislim, da bi morala biti Idrija nekje tu spodaj (kaže strmo proti čevljem), pa je ni?!« je bil šokiran komik, ki je za nameček še pljunil po tleh, kar je v dvorani sprožilo ovacije smeha. Vodopivec niti ni slutil razsežnosti dobre volje, ki jo je le z nekaj besedi in skromnim gibom ponesel med številno občinstvo. Zakaj pa je temu tako, se je spraševal še čez celo predstavo; dejstvo pa je da je ob vsakem vprašanju na to temo kot odgovor dobil le divji smeh domačega mladega in zrelega prebivalstva.

Saj ne da bi bili Črnovrščani sovražno nastrojeni do Idrije, a v komediji, predvsem v stand up komediji si lahko brez slabe vesti privoščimo šale na ta ali drug račun. Prevladujejo predvsem šale na lasten račun. To je dokazal Uroš Kuzman, ki se je najbolj dotaknil (seveda ne dobesedno!) svoje žene in otroka. Kritičen pa je bil tudi do svojega očeta, ki mu bo komik lahko celo profesor, saj so v njegovem domačem mestu odprli univerzo za tretje življensko obdobje, kjer komik poučuje. Si lahko predstavljate, da je sin profesor svojemu očetu v predavalnici?  Danes je vse mogoče…

V Črnem Vrhu črn humor. To je bila prioriteta Roka Škrleba, ki je nad njim naravnost navdušil. S svojimi skromnimi igralskimi dejanji je pokazal jutro vsakega temnopoltega človeka. Ob prvem jutranjem pogledu na notranjost lastne bele dlani so naravnost presrečni, a ob drugem pogledu na črno roko so spet ravnodušni… No, Škrleb pa se je navdušil tudi nad poezijo. Povedal je, da so našemu velikemu pesniku Francetu Prešernu umrli številni prijatelji; Rok se zato sprašuje, ali je to zares samo naključje, ali je Prešeren rabil navdih za svoje pesmi?

Tin Vodopivec, ki je povezoval dogodek v organizaciji KUD Sloge,se  je tekom prijetnega večera dotaknil še številnih aktualnih, pa tudi pikantnih tem.  Po predstavi so komiki v zaoderju priznali, da so bili nad občinstvom navdušeni. Tudi številni krajani so se s širokim nasmehom na obrazu in želji po »še« vračali proti domu. In v KUD Slogi bodo želji krajanom še ustregli.

HaLo

Be the first to comment

Leave a Reply