Letos so v Zadlogu posneli dva filma; premiera bo 10. avgusta

Ena izmed premier v Zadlogu.

Pred kratkim se je zaključilo snemanje dveh krajših filmov, v produkciji TV Zadlog in KUD Sloga Črni Vrh. Prizorišče snemanja filmov, ki nastaja pod organizacijo Lovrenca Habeta,  je bilo tudi letos na Črnovrški planoti, najbolj nenavadni prizori pa so nastali na lesenem stolpu na Špičastem Vrhu in ob reki v Idrijski Beli.

Snemanje ob reki v Idrijski Beli. Foto: TVZ
Priprave na snemanje na dnu rupe. Foto: TVZ
Priprave na snemanje na dnu rupe. Foto: TVZ

Letošnji filmski vikend je bil osmi zapovrstjo, a prvi v spremenjenih okoliščinah. Medtem, ko so igralci prejšnja leta dobili servirane scenarije, lokacije snemanja, rekvizite in urnike snemanja prizorov, pa so se letos mogli znajti čisto sami.  Igralci, ki so bili razporejeni v dve skupini, so imeli le 35 ur časa za pripravo scenarija, snemanje in montažo filma.  Nekaj usmeritev o lokacijah, rekvizitih in izjavah v filmu so izžrebali na edinem skupnem sestanku na začetku snemanja.

Zanimivo je bilo, da se je vsaka skupina  načrtovanja lotila drugače. Prva se je najprej odločila za pripravo kratkega scenarija,  druga pa je že po kratkem pogovoru prižgala kamero in se podala novim izzivom naproti.

Kako so se imeli pa smo vprašali nekatere igralce: ROBERTA, MIHO, ANDRAŽA, ANJO IN URBANA.

Kako je mladim filmarjem uspelo ohranjati mejo med realnim svetom in izmišljeno kratko zgodbo, pa si boste lahko ogledali na domačem, 7. filmskem večeru  v petek, 10. avgusta nekaj po 20-ti uri zvečer,  v Zadlogu pri Bizarju. Tam boste lahko videli oba  filma in še najboljša 2 filma, ki so ju na podobnem snemalnem vikendu pripravili mladi na festivalu FIG-filmski izziv Gorenjske. Letos namreč KUD Sloga Črni Vrh v snemalnem projektu sodeluje s klubom študentov Kranj.

Anja Stare

Radijski oglas lahko slišite tukaj: