MBK sportR.si na državnem prvenstvu do sedmih naslovov

Z državnim prvenstvom v krosu, ki je istočasno štela tudi kot ena izmed tekem slovenskega pokala tako za starejše kot mlajše kategorije, se je po nekajtedenskem premoru nadaljevala sezona gorskih kolesarjev. Za starejše tekmovalce je bilo prvenstvo predzadnja pokalna tekma v letošnji sezoni, zaključek bo v Grožnjanu v hrvaški Istri, najmlajše pa čakajo do zaključka pokala še štiri tekme in sicer preložena tekma v Lešah, v Grožnjanu (1.9.), na Ravnah na Koroškem (16.9.) in v Mengšu (7.10.).

Letošnje državno prvenstvo je bilo izvedeno na Krvavcu, v organizaciji kluba Bam.Bi iz Kranja, ki je prvič organiziral gorskokolesarsko prireditev.  Tekmovale proge so bile pretežno speljane po bike parku, z dvema zahtevnima vzponoma in hitrima spustoma. Čeprav proge niso bile tehnično zahtevne, pa pri velikih hitrostih na spustih niso bile dovoljene napake, saj so se ravno tu delale časovne razlike med tekmovalci. Ko je proge zmočil dež, se je njihova zahtevnost povečala in posledično le-temu je bilo tudi nekaj defektov.

Tekmovalci MBK sportR.si so na državnem prvenstvu dosegli osemnajst uvrstitev na zmagovalne stopničke od tega sedem na najvišjo stopničko, sedem medalj pa so osvojili tudi tekmovalci s stalnim prebivališčem na območju črnovrške krajevne skupnosti, po trije iz Predgriž in Zadloga ter eden iz Lomov. Državni prvaki so postali Lan Rupnik (U7), Eva Terpin (U11w), Tine Terpin (U13), Nika Mikuž (U13w), Miha Smrdel (U15), Matjaž Budin (veterani 1) in Boštjan Brelih (veterani 3). Enako število medalj in naslovov državnih prvakov je osvojil kamniški Calcit, tretja z osvojenimi štirimi naslovi državnih prvakov pa je bila domžalska Energija.

Sledi evropsko prvenstvo za mladince v Stattegu pri Gradcu med 26. in 29.7., na katerem bosta v sklopu reprezentance nastopila Miha Klemenčič in Matevž Govekar. Med 24. in 26.8. pa bo v Pili v italijanski Valle d’Aosta evropsko prvenstvo za kategorije U15 in U17 z udeležbo štirih tekmovalcev MBK sportR.si – Jakob Klemenčič, Jure Rus, Miha Smrdel in Daša Mlakar.

Rezultati: U7 – 1. Rupnik Lan, 2. Lampe Ožbej, 3. Mikuž Filip, 4. Vojska Patrik, 5. Gladek Patrik; U9 – 2. Lampe Urban, 3. Rupnik Luka, 6. Mlakar Tine, 9. Mlečnik Aljaž; U9w – 6. Anika Mlečnik; U11 – 4. Cigale Amadej, 6. Rupnik Ožbe, 10. Mlakar Jakob, 15. Lovro Kunc, Klemenčič Urban – odstop;  U11w – 1. Terpin Eva; U13 – 1. Terpin Tine, 2. Rudolf Jernej, 14. Kunc Ambrož; U13w – 1. Mikuž Nika; U15 – 1. Smrdel Miha, 2. Rus Jure, 4. Gladek Marcel, 7. Svetličič Jošt; U15w – 2. Mlakar Daša, 3. Smrdel Tina, 7. Klemenčič Ivana;  veterani I – 1.  Budin Matjaž, 4. Vodopivec Luka, 6. Podgornik Tadej; veterani II –  2. Boškin Aleš, 8. Jeram Damjan, Blaznik Robert-odstop; veterani III – 1. Brelih Boštjan; U17 – 3. Klemenčič Jakob, 5. Jereb Jan, 8. Jereb Tine, 9. Gnezda Nace, 10. Mrak Matevž; U19 – 2. Govekar Matevž, 7.  Klemenčič Miha; U23 – Tratnik Bajc Miha-odstop.