Orkester Pedagoške fakultete navdušil v Črnem Vrhu

Orkester UP PEF. Foto: ŠH

Zadnji majski večer je bil v Črnem Vrhu rezerviran za orkester – oder v dvorani KUD Sloge so že štiri ure pred koncertom zapomnili člani orkestra Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem,  slednji so namreč v okviru tedna Pedagoške fakultete gostovali v Črnem Vrhu nad Idrijo, kjer so 10. maja gostovali tudi gledališčniki omenjene fakultete.

Orkester, ki ga vodi profesor Vladimir Batista, je navdušil z izvedbo, filmskih, pop, jazz, rock in etno skladb. Zaigrali so mnoge znane skladbe iz 80. in 90. let prejšnjega stoletja, kar je bilo pretežno odraslemu in starejšemu občinstvu še posebej po godu. Krajanu niso skrivali zadovoljstva nad izvedbami posameznih skladb in celega koncerta z dolgimi aplavzi.

Orkester so sestavljali Tanja Černic in Vlado Batista na violini, Nina Cepuš in Klara Bizjak na flavti, Eneja Jerman na klarinetu in Špela Kos na klavirju. Na kitari sta bila Maruša Pipan in Miha Klanjšček, ki publiki predstavil tudi svojo avtorsko skladbo. Na bas kitari je bil Tilen Tomšič, na tolkalih pa Miha Štilec in Nejc Pustovrh. Voditelj večera je bil Lovrenc Habe, ki je zbranim namignil, s katerimi ob-študijskimi dejavnostmi se ukvarjajo bodoči pedagogi na fakulteti.

Sicer pa orkester deluje že tretje leto v okviru izbirnih fakultetnih predmetov s področja glasbe, svoja znanja pa kali na različnih prireditvah tako znotraj univerze kot v lokalni skupnosti. Konec marca so imeli svoj prvi samostojni koncert v Kopru, koncert v Črnem Vrhu pa je bil poseben tudi zato, ker so se prvič predstavili izven meja koprske občine.