MBK Črni Vrh na domači pokalni tekmi dosegel osem zmag in 18 uvrstitev na zmagovalne stopničke

Zadnjo nedeljo v mesecu juniju se je s tekmo  XCO Črni Vrh 2019 nadaljeval slovenski pokal tako za starejše kot mlajše kategorije. Tekme, ki se za razliko od lanskega leta ni štela za UCI točke, se je udeležilo 167 tekmovalcev iz 4 držav, poleg slovenskih so nastopili tudi tekmovalci iz Italije, Avstrije in Hrvaške.

Za letošnje leto so organizatorji ohranili proge iz lanskega leta. Tekmovanje, ki je potekalo na terenih smučišča SKI Bor in v njegovi okolici, so prizadevni člani MBK Črni Vrh, predvsem starši najmlajših klubskih tekmovalcev pod vodstvom Boštjana Smrdela izpeljali v zadovoljstvo vseh udeležencev. Ob tej priliki se klub zahvaljuje vsem lastnikom zemljišč, ki so omogočili oziroma soglašali, da se je tekmovanje izpeljalo po njihovim zemljiščih.

Foto: Prijavim.se

Proge se ocenjujejo kot zelo tehnično zahtevno, vendar nenevarne, saj ne dovoljuje velikih hitrosti. V celoti so izkoriščene vse naravne danosti terena, dodatki so narejeni le v nekaterih predelih, kjer je to nujno. Tekmovanje je potekalo v vročem vremenu, zato so morali tekmovalci skrbeti, da so popili zadostne količine tekočine.

VEČ SLIK NAJDETE V TEJ GALERIJI. 

Domači klub ni bil uspešen le po organizacijski ampak tudi po tekmovalni plati. Tekmovalci MBK Črni Vrh so dosegli kar osemnajst uvrstitev na zmagovalne stopničke od tega osem na najvišjo stopničko. Zmagali so Tilen Rupnik (U7), Lan Rupnik (U9), Anika Mlečnik (U9w), Jernej Rudolf (U13), Eva Terpin (U13w), Daša Mlakar (U17w), Jakob Klemenčič (U19) in Matjaž Budin (veterani 1).

Ostali rezultati:  U7 – 3. Gladek Patrik; U9 – 2. Lampe Ožbej, 3. Mlakar Tine, 6. Mlečnik Aljaž, 7. Mikuž Filip, 11. Vojska Patrik; U11 – 4. Cigale Amadej, 6. Mlakar Jakob, 7. Klemenčič Urban,  10. Antler Jurij, 13. Rupnik Luka, 14. Lampe Urban,  15. Dakskobler Miha,  U13 – 15. Rupnik Ožbe, 16. Kunc Ambrož.; U13w – 7. Mikuž Nika; U15 – 2. Gladek Marcel, 4. Terpin Tine,  7. Svetličič Jošt; U15w – 2. Klemenčič Ivana, 3. Smrdel Tina; U17 – 2. Jereb Tine, 3. Smrdel Miha, 4. Gnezda Nace, 5. Rus Jure, 15. Mrak Matevž; U19 – 5. Jereb Jan; veterani I – 4.  Podgornik Tadej, 5. Vodopivec Luka; veterani II –  2. Blaznik Robert, 3. Boškin Aleš;  elite&U23 – 5.  Klemenčič Miha, 9. Lozar Matjaž;

Z uspešnimi nastopi na domači tekmi je črnovrški klub še povečal prednost v klubskem točkovanju pokala mladih. MBK Črni Vrh ima kot prvouvrščeni 19748 točk, kamniški Calcit zaostaja za njim na drugem mestu za 2041 točk, domžalska Energija na tretjem mestu pa že za 5.578 točk. Med starejšimi črnovrški klub zaseda tretje mesto za kamniškim in domžalskim klubom. Cilj, da bi na koncu sezone v tej konkurenci osvojili drugo mesto je skoraj nedosegljiv, saj zaradi poškodb in šolskih obveznosti nekaj tekmovalcev ni redno nastopalo oziroma so nastopili le ne nekaj tekmah.

Foto: Prijavim.se

Preostali del sezone bo za črnovrški klub še pomembnejši od dosedanjega, saj bo sedem njihovih tekmovalcev kategorij U15 in U17 nastopilo na evropskem prvenstvu za mlade v  Pilli v italijanski Valle d’Aosta, trije tekmovalci kategorij U19 in U23 bodo nastopili na evropskem prvenstvu v Brnu na Češkem, glede na uspešne nastope na tem prvenstvu pa si v klubu nadejajo tudi nastop vsaj enega tekmovalca na svetovnem prvenstvu v Mont-Sain-Anni v Kanadi.