Video: Nova pravila v prostorih KUD Sloge

Med poletjem je stavba Črni Vrh 84, v kateri domuje KUD Sloga Črni Vrh, prostore za svoje dejavnosti pa nudi tudi ostalim društvom, dobila novo streho. Celotno kritino sta z roko v roki obnovila Kmetijsko gozdarska zadruga Idrija in Občina Idrija. S tem dejanjem pa je občina tudi uradno postala lastnica določenega dela zgradbe, saj v KGZ Idrija za obnovo strešne kritine niso imeli sredstev.

Prostore v zgradbi Črni Vrh 84 ne zamaka več.

Krajani so nad opravljenim delom krovcev zelo zadovoljni. »Od končanja del pa do danes pa je bilo že kar nekaj neviht in v dvorano nič več ne zamaka, ne kaplja tudi v zaodrje in pisano Krajevne skupnosti. Pred tem je bilo vedno povsod mokro, delala se je tudi velika škoda na inventarju,« pravi bivši predsednik KUD Sloge Lovrenc Habe, ki se je s to problematiko in iskanjem rešitev intenzivno ukvarjal zadnji dve leti. »Ker so prostori pod novim lastnikom, je smiselno, da dobijo nova, konkretnejša pravila, da ne bo težav s ključi, ohranjanjem inventarja, zasedenostjo prostorov in čistočo« še dodaja Habe, ki je v petek, 20. septembra sklical sestanek vseh, ki uporabljajo dvorano ali prostore v zgradbi. Odzvali so se predstavniki lokalih društev, pevskih zborov in zainteresirani krajani ter napisali hišni red in predlog obnovitvenih del za prihodnja leta. Vse skupaj pa sedaj morajo potrditi le še na občini, s katero se bodo člani KUD Sloge sestali v kratkem.

Omenimo še, da se bo KS Črni Vrh še to jesen preselila v nove prostore bivšega vrtca, mladi člani KUD Sloge pa bodo odslej imeli povsem lasten prostor za kovanje novih prireditev. Zdajšnja sejna soba KS bo v prvi vrsti postala pevska soba, saj je zborov, ki delujejo na črnovrškem 9. Hkrati pa bo to tudi prostor za manjše, butične prireditve, kot so na primer potopisi in nostalgični večeri.

 

Mladi člani KUD Sloge med pospravljanjem zaodrja. Foto: HaLo