Srečanje za mlade med 15. in 30. letom

Živjo!

 

Ali kdaj razmišljaš o tem, s katerega področja se izobraževati, kje se zaposliti in kakšne možnosti imaš na voljo v svojem okolju?

Se srečuješ z vprašanji, kje boš v prihodnje živel_a in kako ti bo uspelo svoje bivanje urediti s finančne plati?

Ali pa, katerih aktivnosti se v prostem času rad_a udeležuješ, katere ti manjkajo in kaj bi si še želel_a?

Se ti zdi, da se glas mladih v krajevni skupnosti ali v občini dovolj upošteva? Veš, kako lahko sam_a pripomoreš k temu?

 

To je le nekaj vprašanj s področij IZOBRAŽEVANJA, ZAPOSLOVANJA, BIVANJA, PROSTEGA ČASA in PARTICIPACIJE, ki bi jih radi raziskali na obisku v vašem kraju ter prek sproščenega pogovora prisluhnili vašim izkušnjam in mnenjem iz prve roke. Zanima nas namreč, kako živijo mladi v različnih krajih občine Idrija ter kako bi lahko občina in mladinske organizacije pripomogle k izboljšanju položaja mladih.

Za srečanje predlagamo ponedeljek, 22. 6., ob 19h.

»Mi« pa smo predstavniki Mladinskega centra Idrija, društva Idrija 2020 ter Zveze prijateljev mladine Idrija, ki s skupnimi močmi na podlagi slišanega na srečanjih, pogovorov z organizacijami za mlade ter rešenih anket za mlade, ki jih je že prek 400, pripravljamo strategijo Občine Idrija za mlade, torej vsebinske smernice, ki bodo vodilo delovanju občine na področju mladih, hkrati pa bomo na zaznane potrebe poskušali odgovarjati tudi s svojim programom.

 

Vabilo na srečanje lahko deliš s katerim koli mladim, ki je star med 15. in 30. let – lahko tudi kakšno leto gor ali dol ter koga iz sosednjih krajev.

 

Vsak glas šteje

 

Lep pozdrav vsem!

Helena Ločniškar

Mladinski center Idrija