Video: Državni pokal se je začel v Črnem Vrhu

Turnir je potekal v pevski sobi doma krajanov (bivša sejna soba KS).

Prvo soboto v septembru je bilo napeto v prostorih KUDa Sloge v Črnem Vrhu. Slednja je z Namiznohokejsko zvezo Slovenje organizirala prvo tekmo v sezoni 2021/2022, ki šteje za pokal državnega prvenstva.

Namizni hokej velja za novo igro v Slovenskem prostoru. Gonilna sila pri NHZS-ju, Nejc Škrlep, je za idrijske novice povedal, kako je ta igra prišla v Slovenijo: “Bivši sodelavec Bernarda Škrlepa (NHK Mengeš) Sergej Vasiljev je to igro pripeljal iz rusije 17 let nazaj, kmalu zatem so v Mengšu začeli s prvimi turnirji. A še precej pred tem so namizni hokej domov pripeljali hokejisti na ledu iz Ljubljane in Jesenic ter ga igrali doma.”

Video – livestream: turnir v namiznem hokeju v Črnem Vrhu

V prejšnjih letih so tekmovanja potekala v Mengšu, Sevnici in v Kranju. Kot zanimivost lahko dodamo, da bo spomladi potekalo evropsko prvenstvo prav v Kranju. V Črni Vrh pa je turnir prišel potem, ko se je nad igro navdušil organizator dogodkov na Planoti, Lovrenc Habe in Škrlepu ponudil možnost organizacije dogodka v kraju. “Mislil sem si, da bo prišlo več krajanov, saj je igra zelo izvirna. A verjamem, da bo igra z leti dobila na prepoznavnosti in popularnosti, zato bomo turnir v naših krajih še organizirali,” je dejal Habe, ki je domačine naštel na prste ene roke.

Gremo k rezultatom. Med domačini oz. amaterji je slavila Elizabeta Habe,v absolutni konkurenci pa je prvo mesto osvojil 85. igralec sveta Anže Božič, ki je v finalu s 3:1 v zmagah ugnal klubskega kolego Bernarda Rjavca.

Elizabeta Habe je bila najboljša domačinka.

Rezultate so zadovoljni organizatorji razglasili na ponovitvi premere dokumentarnega filma o covidu na podeželju, ki se je zgodil po turnirju v črnovrški dvorani.

Naslednji turnir za Slovenski pokal bo 18. septembra v Kranju. 23. oktobra bo v Kranju še turnir za Svetovno ligo (OP Slovenije), dan kasneje pa Svetovno klubsko prvenstvo.