Anže Božič slavil na uvodu sezone – zaigral le en domačin

V soboto smo v Črnem Vrhu nad Idrijo odigrali prvi turnir v novi sezoni Slovenskega pokala. Zbralo se je 12 tekmovalcev; 5 članov NHK Kranj, 5 članov NHK Mengeš, 1 član SMC Sevnica in 1 domači predstavnik. Najprej so se tekmovalci pomerili med seboj v dvokrožnem sistemu. Redni del je dobil Nejc Škrlep pred Jakobom Zalokarjem Obadičem, Anžetom Božičem in Bernardom Rjavcem, v četrtfinale so se uvrstili še Gal Bohinc (vseh prvih 5 iz NHK Kranj), Miha Škrlep, Bernard Škrlep in presenetljivo Zala Škrlep (vsi trije NHK Mengeš), ki je četrtfinale preprečila Lenartu Travnu iz Sevnice.
Foto: Namiznohokejska zveza Slovenije
V četrtfinalu so bili vsi prvi štirje favoroti prepričljivi. V polfinalu je Anže Božič nadaljeval niz neporaženosti, po dveh podaljških in visoki zmagi na tretji tekmi je bil znova previsoka ovira za Jakoba Zalokarja Obadiča. Bolj napeto je bilo med Bernardom Rjavcem in Nejcem Škrlepom, ki ga je Rjavec dobil z zmagovitim golom pol minute pred koncem odločilne 5. tekme.
V boju za tretje mesto je Nejc Jakoba ugnal z 2:1 v zmagah in napovedal boj za stopničke v tej sezoni Slovenskega pokala.
Finale je s kar 3:0 dobil prvi nosilec Anže Božič, ki mu je uspel neverjetni niz neporaženosti skozi celotno končnico, dobil je vseh 9 tekem.
Med mladinci je bil najboljši Jakob na 4. mestu, med dekleti je bila z 8. mestom najuspešnejša Zala Škrlep, v razvrstitvi osnovnošolcev pa je vodstvo prevzel Gal Bohinc s 5. mestom.
Najboljši in edini domačin je bil Srečko, ki je slavil kar na dveh tekmah, kar je za začetnika izjemen rezultat.
Naslednji turnir bo že prihodnjo soboto, 1. oktobra, v Mengšu, 22. oktobra pa bo že vrhunec sezone pri nas in sicer Odprto prvenstvo Slovenije.
Mengeš Open (info in prijave): https://nhzs.si/
Slovenia Open (info in prijave): https://nhzs.si/index-novica.php?topic_id=279
Vir: NHZS