FOTO IN VIDEO: Turnir vasi v malem nogometu

MNK Fatamorgana je 25. maja 2019 organizirala jubilejni 20. turnir vasi, ki se ga je udeležilo 8 ekip. Ples kroglic je ekipe razdelil v dve skupini po štiri. Želja po večjem številu tekem je pripeljala do odločitve, da bodo potekali tudi četrtfinalni boji, kar je pomenilo, da so iz skupine napredovale vse ekipe. Kljub zagotovljenemu napredovanju vseh ekip so bile tekme v skupinskem delu odigrane na visoki ravni, saj so si ekipe želele »lažjega« nasprotnika v četrtfinalu.

Skupina A: Sin City, Mačji kot, Vrhgriški, Bizarji

Skupina B: Šolarčki, Odpisani, Usih, SLS

Vsi favoriti turnirja so se znašli v skupini A in obetal se je hud boj za prvo mesto. Začelo se je po pričakovanjih, dve tekmi in dva remija. Na koncu so se najbolje odrezali igralci Vrhgriških, ki so na preostalih dveh tekmah zabeležili dve zmagi in si tako priborili prvo mesto v skupini. Drugi so bili Sin City, tretji pa Bizarji. Najkrajšo je tokrat potegnil Mačji kot, ki se je moral zadovoljiti s četrtim mestom.

Skupina B je postregla z velikim številom zadetkov. Pričakovano sta se za prvo mesto spopadli ekipi Odpisani in Usih, slednji so se zadovoljili z drugim mestom. Za tretje mesto pa Šolarčki in SLS. Boljši so bili Šolarčki, ki so premagali podmladek SLS. Ekipi je potrebno pohvaliti za prikazano znanje nogometnih vrlin.

Vrhgriški in Sin City sta brez večjih težav napredovali in mirno čakali na svojega tekmeca v polfinalu. Tretja tekma četrtfinala pa je postregla z zelo hitrim tempom in obilo priložnosti. Svoje delo sta odlično opravila tudi vratarja obeh ekip. Po koncu tekme so zmage razveselili Bizarji, en zadetek v mreži ekipe Usih je bil dovolj za napredovanje. Na zadnji tekmi četrtfinala so povedli Odpisani, a je Mačji kot iz prostega strela uspel izenačiti. Terenska premoč Odpisanih je v drugem polčasu le obrodila sadove in dosežen zadetek jim je zagotovil vozovnico v polfinale.

Neodločen rezultat v skupini je obetal hud boj za finale med Vrhgriškimi in Bizarji. V začetku smo spremljali visok tempo, a se je kmalu videlo, da je četrtfinala tekma terjala svoj davek. Bizarjem je začelo zmanjkovati moči, Vrhgriški pa so z menjavo več narekovali potek srečanja in si zagotovili zmago s štiri proti dve. Odpisani so v drugi polfinalni tekmi pokazali več, tako v obrambi kot tudi v napadu, saj so z dve proti nič odpravili Sin City, ki pa je pokazal dober odpor.

Po 6-metrovkah so se končnega tretjega mesta veselili Bizarji, Sin City pa je osvojil nehvaležno četrto mesto. Ostalo je le še zadnje dejanje, veliki finale. Odpisani so bili več pri žogi in več napadali, a so se Vrhgriški dobro branili. Slednji so pred koncem prvega polčasa z izjemnim golom povedli in se razveselili vodstva. V drugem polčasu so bili Odpisani primorani še bolj zavzeto napasti, a so jim Vrhgriški iz protinapada zabili še en gol. Po zaostanku z dve proti nič, jim ni ostalo drugega, kot da poskusijo zaostanek izničiti z igralcem več v polju. Sledilo je nekaj lepih priložnosti, ki pa so na srečo Vrhgriških ostale neizkoriščene. Proti koncu je Odpisanim uspelo znižati rezultat, a jim je za izenačenje zmanjkalo časa. Vrhgriški so tako v šestem poskusu le osvojili svoj prvi naslov.

Tudi letos je potekalo tekmovanje za pokal »šanka«. Resno so se ga lotili Sin City, dostojno pa se jim je zmogla upirati le ekipa SLS s podporo. A se Sin City ni predal in na koncu osvojil željeno lovoriko. Nagradno igro, ciljanje gume, je osvojil Miha Tominec, ki je kot edini zadel žogo skozi gumo in se veselil nagrade.

Uspešno smo zaključili že 20. turnir vasi, ki je na srečo vseh nas minil v suhem vremenu. Zavedamo pa se, da nam ne bi uspelo brez sponzorjev in vseh, ki nam pomagate pri izpeljavi tradicionalnega športnega dogodka. Hvala in se vidimo prihodnje leto.

Športni pozdrav!

MNK Fatamorgana