Trmasto izvedli 17. tek na Špičasti vrh – v Zadlog vabljeni tudi to nedeljo

V soboto, 29. 08. 2020, smo kljub precej slabi vremenski napovedi trmasto izvedli 17. tek na Špičasti vrh, ki šteje za pokal PRIMORSKI GORSKI TEKI. Na koncu nam je bilo vreme zelo naklonjeno, saj nam je malo ponagajal le veter. O dežju pa ni bilo ne duha ne sluha. Je pa neugodna napoved nekoliko vplivala na udeležbo.

Teka se je udeležilo 73 tekačev, od tega 55 odraslih in 18 mladih do vključno 15 let. Na 4,5 km dolgi progi za odrasle je bil v moški konkurenci najhitrejši Elis Filipčič s časom 23:07, pri ženskah pa je bila najhitrejša Varineja Drašler s časom 25:21. Na 2 km dolgi progi za mlade  pa je bil med fanti najhitrejši Alen Marinčič s časom 15:12, pri dekletih pa Elizabeta Habe s časom 17:14. Zelo smo veseli velike udeležbe črnovrških mladih. Letos jih je bilo kar 17 od skupno 18-tih.

Čestitamo tudi vsem ostalim tekačem za dosežke in upamo, da se naslednje leto spet vidimo.

Zahvala za uspešno izvedbo pa gre tudi našim donatorjem in podpornikom. To so: OBČINA IDRIJA, TRIGLAV, EBM PAPST Slovenija, KGZ Idrija, gostišče Metka Črni Vrh, čebelarstvo Tilen Koleša, kmetija Klančar iz Zadloga, Polavi sadje in zelenjava ter Mlinotest. Hvala vsem!

Pri izvedbi prireditve smo upoštevali navodila NIJZ-ja, kar pa nam je prineslo nekaj novih organizacijskih izzivov. Ker smo se s tako organizacijo srečali prvič, je bilo naše največje vprašanje, če bomo uspeli zagotoviti vsem priporočilom. Najboljši odgovor smo dobili od udeležencev, ki so bili z ukrepi zadovoljni in jih tudi upoštevali.

Vsem udeležencem in pomočnikom se zahvaljujem za pomoč, potrpljenje in podporo.

Zaradi dežja smo bili primorani otvoritev igrišča STORŽICE, DAMA turnir in 30. pohod na Špičasti vrh preložiti, zato vas sedaj vabimo, da se nam pridružite v nedeljo, 6. septembra, na DNEVU V ZADLOGU.

PROGRAM V NEDELJO, 6. september: 

– od 8.00 do 20.00         30. pohod na Špičasti vrh

– ob 11.00                      12. turnir v Dami pri Bizarju

– ob 15.00                       odprtje novega igrišča

– po 16.00                      druženje in rekreacija