Jubilejni 20. tek na Špičasti vrh

Prizorišče je bilo ponovno pri Bizarju. Foto: Florjan Lampe

V nedeljo, 28. maja, smo člani društva Trma s prijatelji organizirali jubilejni 20. tek na Špičasti vrh za pokal Primorskih gorskih tekov. Teka se je udeležilo 46 otrok in 55 odraslih. Na polovični progi do obračališča je od 46 mladih tekačev teklo kar 40 domačih otrok. Vsi so bili odlični. Prvi je v cilj pritekel Anej Curk (CINC) s časom 12:55. Kmalu za njim pa sta v cilj pritekla domača tekača Urban Lampe (13:36) in David Rupnik (13:46). Med dekleti je bila najhitrejša Lina Božič (TSK Idrija) s časom 15:46, druga je bila Marisa Leban iz Godoviča s časom 16:29, tr

Foto: Rafael Bonča

etja pa Žana Kompara (ŠD Nanos) s časom 17:58.

Na Špičasti vrh je med moškimi prvi pritekel Lucijan Zalokar (AD Kladivar) s časom 22:17, sledil mu je Simon Alič (ŠD Nanos) s časom 22:55, tretji pa je pritekel Urban Lavrenčič (ŠD Nanos) s časom 23:01. Prva med ženskami je pritekla Varineja Drašler (ŠD Nanos) s časom 24:37 in postavila nov najhitrejši čas. Druga je pritekla Lucija Krkoč (ŠD Nanos) s časom 25:09. Tretja pa je bila Anja Mikuž (ŠD Nanos) s časom 26:35. Vsem udeležencem teka lahko poklonimo velik aplavz.

Do sedaj se je našega teka udeležilo že 1754 tekačev. Ker smo letos praznovali okroglo 20. obletnico vseh tekov, smo se odločili, da letošnjo prireditev zopet vrnemo na Bizarjevo dvorišče, kjer se je tudi začelo to športno druženje. Tekače smo pogostili in nagradili, za zaključek pa še posladkali z veliko torto. Spremljevalci in tekači so se iz Zadloga vračali z lepimi vtisi. Nekaj sta jih strnila tudi Valentina Čufer na zztopka.blogspot.com ter Venčeslav Japelj na https://www.ljudstvotekacev.si

Preko celega dne smo organizirali tudi 32. pohod na Špičasti vrh. Na vrhu in pri Bizarju smo postavili okrepčevalnici. Sončno popoldne je v naravo zvabilo veliko pohodnikov. Po oceni najbolj vztrajnih jih je bilo na vrhu preko 300. Tudi naslednje leto bomo tek in pohod združili, saj je zaradi večjega števila ljudi ob poti vzdušje med tekači bolj družabno. Popoldne pa se odpravijo nadihati svežega in čistega zraka še tisti, ki niso za hitrostne preizkuse.

Foto: Florjan Lampe

Velika zahvala za uspešno izvedbo gre našim donatorjem in podpornikom. To so: OBČINA IDRIJA, Zavarovalnica TRIGLAV, Avtoprevozništvo Anton Grandovec, VDM Valter Logar, BLT Idrija, ABC maziva in CASTROL Slovenija, EUROMOG, čebelarstvo Tilen Koleša, kmetija Klančar iz Zadloga, Leone, Mlinotest, SKI Bor Črni Vrh, Bar pri Hladniku, Gostilna Turk, Bife na vasi Godovič, Prebilplast, Dolomit, Gozdarstvo Gregor Rupnik, Kmečki turizem Sinji Vrh, Gostilna Žakelj, Avto Stil, Servis Drobnič, Servis Opel, Avto Minjon, Picerija Pergolo Dekani, Gostilna Tratnik in Bar 10 iz Cola, En Krajcer, Kovinarstvo Klančer, družina Kopavnik iz Rateč, FPM Černigoj, Vina Čuk Velike Žablje, Frizerstvo Simčak, Jošt Rupnik, Viro, Gostilna Turk, Marija Kofol Kavčič, Gasilsko društvo Črni Vrh, Marko Žgavec, za varnost pa je poskrbela Gorska reševalna služba iz Idrije.  Hvala vsem!

Zahvaljujem se tudi vsem sodelavcem, ki so skrbeli, da je vse potekalo tako, kot je potrebno. Z večino smo skupaj že vseh dvajset let. To je kar lepo obdobje. Vsak je pomembne člen verige, ki povezuje to, kar ustvarimo.

Lep pozdrav.

Florjan Lampe

Ob jubileju – torta. Foto: Florjan Lampey